Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M71i19l67a17n 56N50o17v47á95k

16. 12. 2012 19:51

Tak to dopadá, když se na základě několika kusých informací dělají dalekosáhlé závěry. Ale budiž - na základě dostupných dohadů a několika faktů nemám pocit, že by šlo o výborného studenta - navštěvoval střední školu v době, kdy jeho bývalí - asi i nadanější - spolužáci byli dávno na univerzitách. Možná, že seděl často u počítače - pochybuji, že za účelem studia, spíše se věnoval nějaké akční (nebo jiné) hře.... Zabíjel na škole jiné, než navštěvoval (myšleno v jiné budově stejného areálu Newtown High School), takže nenávist k učitelům a spolužákům za tím nebyla. Kořeny bych viděl v rodinných vztazích - pravděpodobně těžce nesl, že se matka věnuje více školním dětem než jemu...  Takže byl asi trochu blázen... Psycholog by byl stejně nanic!

Vidíte, cucat si teorie z prstu, zase není tak těžké...:-)

2 4
možnosti
PK

P13a25v40e30l 68K71u49r23a72l

16. 12. 2012 20:08

On ovšem už střední školu nenavštěvoval. pouze tam šel střílet a jak píšete asi jenom proto že tam... Můj odhad byl že v této budově učívala jeho matka.

A valná většina aspergů, a autistů má skutečně vynikající školní výsledky. V případě že je škola schopna fungovat podle toho jak fungují oni. Pokud ne tak smůla ale na té škole nevydrží.

(Možná mu vyhovovala ta střední a univerzita už ne- jiný systém který se neshodoval s tím jak jemu fungoval mozek.

Ale v jednom máte pravdu- psycholog by stejně nepomohl... autisté jsou jiní kus od kusu... můžete 5 let strávit s jedním, přijít k dalšímu a zjistíte že VŠE co ste mohl užít u toho minulého je vám totálně na NIC.

Jinak podobnými poruchami trpěli význační vědci - Isaac Newton, Lord Cavendish (objevitel vodíku), Nikola Tesla, Albert Einstein (každý jinou "formou" a jinou intenzitou)

Isaac Newton velmi vzácně vyplodil cokoli co by sám byl ochoten sdělit světu, s běžnou "společností" měl minimum kontaktů... na univerzitě kde působil kolem něj existovala skupina lidí která od něj odrážela snahy vnějšícho světa a posílal emisary které jakž takž Newton sháněl prohrabávat mu štosy papírů a tahat z něj rozumy o problémem s kterými neuměli hnout. Cavendish neměl ani to... jeho věci probíral Maxwell až posmrtně a dost emotivně pak nadával že Cavendish co napsal nikde nepublikoval protože popsal základy termodynamiky dřív než kreditovaní autoři.

2 1
možnosti
Foto

Od našich předků žijících před sto lety se psychickými schopnostmi nelišíme. Oni znali jen to co se dělo v nejbližším okolí. My víme během chvíle o každém neštěstí, které se stane i na druhé polokouli a navíc bývá médii dokola omílán a rozmazáván. Psychika některých nápor tragických informací nezvládá a na špínu světa zareaguje po svém.

3 3
možnosti
JN

Ale kdeže, pane Bicero. Nechápete psychicku člověka podobně jako drtivá většina lidí tady. Anio to, co to způsobuje a jak se to poté projevuje.

1 2
možnosti

Učitel by měl děti učit - vychovávat by je měli v první řadě rodiče!! A psycholog by měl přijít na řadu až v případě závažného problému.

A Lajka byl první pes ve vesmíru - to slovo, co jste měl na mysli, se píše laik

5 2
možnosti
PS

P74a28v95e70l 95S46y56c93h20a

16. 12. 2012 20:07

Rodiče nikdy nikdo neučil jak zacházet s dětmi. Nemǔžetense divit že NEVÍ jak se k dětem chovat. Předávání zkušeností z generace na generaci je dávno mrtvé, rychlost změn prostředí ... Člověk jako druh se nestačí adaptovat. Ale dokud bude pro slepce středobodem zájmu ekonomika, budu se jen tiše smát pokrytectví a slepotě co vládne ' vyspělou ' euroamerickou kulturou. Bude MNOHEM hůř...

0 5
možnosti
KN

K59a38r63e23l 44N90o98v12á54k

16. 12. 2012 19:13

Nesouhlasím !

Co potřebujeme je více svobody a ne více psychologů placených z našich daní.

4 2
možnosti
Foto

Více svobody i více psychologů.

1 7
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1732x
Poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.
Od 13. července 2010 do 21. dubna 2011 ministr dopravy České republiky.
Zakladatel, dlouholetý generální ředitel (do února 2010) a spolumajitel (do 7. července 2010) bezpečnostní agentury ABL. Manažer odvětví roku 2008 v soutěži organizované Českou manažerskou asociací.
www.vitbarta.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky