Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Depardieu je bohatý hlavně protože Francie silně dotuje filmy z daní občanů, to že něco vrátí je správné

0 0
možnosti
Foto

Merito věci je v tom, že vysoké zdanění bohatých je NEFUNGUJÍCÍ populizmus. Bohatý si vždy poradí. A správně dělá.

...

Každý etický systém podporuje zákonou minimalizaci daňové povinnosti. Tedy včetně přemístění "sídla"  anebo přímo vystěhování do jiné země.

...

Vzhledem k postojům ČSSD a jejich aktuálním volebním preferencím je dobré si to uvědomit.

0 0
možnosti
Foto

To je velice rozumné uvažování. Jenom je třeba pohlédnout do budoucnosti. Díky mediální mantře, nemá cenu volit nové strany podívejte se na VV (i když VV za to nemohou, to bylo asi už projektováno v době, kdy padly předčasné volby v září 2009 - zasít nedůvěru k novým stranám a zabetonovat současnou politickou mapu), se může stát, že daně porostou a vše bude naprosto v opačném gardu, než ve svém článku uvádíte. A ještě něco k Francii. Ve Francii, kterou tak trochu znám, je největším problémem absolutní a

nadměrečné sociální zabezpečení populace ze severoafrických zemí. To je

neblahý důsledek několika historicky předchozích vlád. Takže utopické

zvýšení daní nynější socialistické vlády je nesmyslným plácnutím do

vody. Francie musí přehodnotit výše zmíněnou sociální politiku, jinak ji

nepomůže ani svěcená voda, vzhledem k populační explozi oněch příjemců sociálních vymožeností.

2 0
možnosti
ZB

Ve Vašem článku chybí jedna důležitá informace - ruským občanem se stal nedobrovolně...Belgie je ta správá volba.

0 0
možnosti
JH

-ano Belgie,byl jsem tam mockrát včetně Luxu......

0 0
možnosti
PN

Ještě jedna poznámka. Imigrace není jenom o penězích, ale i o perspektivě. Musíme si uvědomit, že poslední volby v Čechách de facto vyhráli komunisté. To je jedno, že se jedná o regionální volby. Pokud se někam stěhuji, tak je to nadlouho nebo až navždy a hledím na dlouhodobou perspektivu. Pozitivní výhled byl kdysi v tom, že se u nás usídlovali bohatí Rusové (v Karlových Varech) a Holanďané (na Lipně). Jestli je to dobře nebo nikoli je jiná věc (viz můj příspěvek níže) ale faktem je, že před dvaceti lety si tyto skupiny vyhodnotili ČR jako perspektivní zemi, kde se může bohatý člověk usadit. Dnes bohatí lidé od nás utíkají a asi to není jenom tím vítězstvím komunistů. Celková perspektiva ČR a Evropy je nějak špatně. Vždyť i ten Kellner si už vyvádí peníze a podnikatelské aktivity od nás a to je původem Čech.

0 0
možnosti
OP

To bych chtěl slyšet, který stát je podle Vás perspektivní, protože opravdu ošklivě zkazit se to může prakticky v každé zemi. Evropě liberálové vyhrožují ekonomickými nepokoji, v USA zase vyhrožují občanskou válkou mezi státy s ropou (a vyrovnaným rozpočty) a bez. atd.. atd... atd..

1 0
možnosti
OP

Ježkovi oči to je zase slátanina a) pokud přistoupíme na závody v tom že budeme s jinými zeměmi soutěžit v tom kdo naláká více "daňových turistů" tak to prostě nikdy nemůžeme vyhrát a víte proč? Protože náklady na jakýkoliv civilizovaný demokratický stát budou vždy větší, než náklady na necivilizovanou diktaturu je to dáno prostě tím, že civilizovaný demokratický stát bude mít vždy větší zprávu(několikastupňové soudy, kolektivní rozhodovací systém) -mimochodem to pravidlo s občanstvím za odvedené daně mají hlavně různé velmi "obskurní" státy a banánové republiky (které rovnou tajnými doložkami garantují, že když zaplatí více tak ho nevydají ke stíhání do původního státu) b) Depardieu (i když to čeští novináři neustále zdůrazňují) neodešel pouze kvůli daním ( i když to byla možní poslední kapka) -Depardieu je francouzským tiskem dlouhodobě kritizován za jeho primadonovské a hvězdné manýry které už opravdu překročili mez (např jeho známé opilecké močení přímo v pasažérské části letadla před lidmi atd..)

1 2
možnosti
PN

Článek jako takový je prostá varianta na brain drain, v tomto podání spíše rich drain. Nic proti tomu, jednu dobu Irsko řešilo tuto problematiku ještě otevřeněji tím, že své občanství (pas) prodávalo za milion irských liber (ještě v době předeurové). Tuším i Kožený si ho koupil. Změnit migrační mentalitu z toho "azyl poskytneme těm, co jej potřebují (například uprchlíci ze Súdánu)" na "azyl poskytneme těm, které potřebujeme (například čínským podnikatelům uprychlým z Hong Kongu)" vypadá jako racionální závěr OBČANSKÉ společnosti. Jistě je to RELATIVNĚ lepší. Ale je to lepší absolutně? Právě oni bohatí čínští podnikatelé se hromadně přesunuli do Vancoveru (místní Kanaďani už tomu městu říkají s posměchem Vancong) a úspěšně vytěsnili původní obyvatele. Pracovní místa v jejích podnicích jsou jenom pro číňany, nakupují pouze v obchodech vlastněných číňany, vyhnali ceny nemovitostí na neuvěřitelnou úroveň (domeček začíná na milionu dolarů a byt na půl milionu). Rozhodně původní Kanaďané z toho radost nemají. Takže imigrace bohatých je lepší než imigrace nepřizpůsobivých pobíračů dávek, ale ještě pořád to neznamená, že je to bez problémů. Skoro to vypadá tak, že nejlepší byl ten národní stát (= stát lidí se společnou historií, kulturou a kořeny), který se nechal vytlačit občanskou společností (= stát lidí kteří mají papír, že jsou občany bez ohledu na původ a kulturu).

0 0
možnosti
PP

Vsadím boty, že vám ještě nikdy nikdo nebral tři čtvrtiny z toho, co jste si vydělal. Samozřejmě neznám vaši manželku.

1 0
možnosti
PP

Veliká omluva-trapné nedopatření-to byla reakce na Johna Peterse

0 0
možnosti
Foto

Podle mých informací se stěhuje do Belgie.

Tak nevím: buď se jedná o omyl a nebo blbou propagandu. Jak je to ve skutečnosti?

1 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1732x
Poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.
Od 13. července 2010 do 21. dubna 2011 ministr dopravy České republiky.
Zakladatel, dlouholetý generální ředitel (do února 2010) a spolumajitel (do 7. července 2010) bezpečnostní agentury ABL. Manažer odvětví roku 2008 v soutěži organizované Českou manažerskou asociací.
www.vitbarta.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky