Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

I poslanec, zvolený přímou volbou, by musel držet basu s poslanci své mateřské strany, popřípadě i s poslanci koaličních partnerů. Pokud by ale měl skutečně hájit zájmy jen svých voličů bez ohledu na zájem své strany, byl by v tom takový guláš, že by se sněmovna prakticky na ničem nedohodla. Takže valný smysl takové volby nevidím.

0 0
možnosti
JH

Předpokládám, že k tomu přijde ještě pohádka o odvolatelnosti poslanců a bude to komplet. Bylo, nebylo...Rv

1 2
možnosti
Foto

Dost zjednodušeně (tímto se omlouvám brilantním diskutérům) si myslím, že by se poslanci mohli volit obdobně jako senátoři. Ne každý volič "vykroužkuje" kohosi, protože ne každý uchazeč o zvolení je tak profláklý jako kupříkladu I. Langer. Omámen představou boje proti dinosaurům jsem na Litvínovsku a Mostecku bojoval za VV a nakonec se z toho vyrodilo i jakési obskurní LIDEM. Uchazeči o Senát jdou také často do voleb s partají v zádech, ale do Senátu lidé volí naprosto jinak. Pro ilustraci: na rudém Mostecku vyhrála s obrovským náskokem MUDr. Dernerová z hnutí Severočechů, na Ústecku z téhož hnutí Jaroslav Doubrava a v totál levicové Ostravě L. Sulovský, označovaný za pravicového senátora. Když odstoupí poslanec, jde místo něj třeba pan Pekárek (nechci urážet, je mi ho dokonce upřímně líto). Když skončí senátor, jsou nové volby. Poslanecké absurdity jdou tak daleko, že například pokud by odstoupl můj kolega John, uvolnil by místo LIDEM.

2 1
možnosti
SN

:-)  Na rozdíl od pí. Kaufmanové Vám fandím, protože na rozdíl od ní a ostatních Vašich odpůrců si pamatuji Vaše působení na ministerstvu dopravy a JOhna, který proti vůli Nečase prosadil Lessyho, aby ten byl po rozhovoru s Kalouskem na základě jakési pomluvy na minutu odvolán! Byli jste trochu neopatrní! Těm, kterým jste se znelíbili toho využili k Vaší dehonestaci. JEdnodušší lidé, soudí rychle!   R^R^R^

5 5
možnosti
Foto

P62e11t76r 79K11r42á33l

28. 2. 2013 5:51

Prosimvás co udělal pan Bárta na MD, že mu kvůli tomu fandíte?

4 2
možnosti
ZK

Vázený pane Bárto, chováte se naprosto odporně. Mám na mysli především zneužití oněch cca prostoduchých 300 lidí na konferenci tzv. Holešovské výzvy. Těch lidí, kteří naprosto neznají současnou Ústavu, ale chtěli by psát novou. Těch lidí, kteří si myslí, že za jejich životní porážky mohou politici. Váš podnikatelsko-politický projekt selhal a měl byste to uznat a odejít. Ne zkoušet zachránit VV pomocí takových obskurních iniciativ jako Holešovská výzva. A přímá volba poslanců? Já volím své poslance přímo. Už celá léta, co mám volební právo. Pokud Vy posíláte na úřad s hlasovacími lístky psa, je to Váš problém.

6 9
možnosti
RH

většinový jednomandátový volební systém je lepší, ale většinou znamená konec nebo slábnutí malých stran.

3 1
možnosti
ZK

Asi by šlo 100 dvoumandátových obvodů. Pak je ale třeba změnit i systém volby do Senátu na poměrný.

1 1
možnosti
Foto

Ještě tomu chybí odvolatelnost a bude to dobrý. Aneb pokud mám právo volit, nemůže mi být vzato právo odvolat toho který se proviní.

9 2
možnosti
RH

odvolatelnost je nesmysl, celý systém by byl krajně nestabilní..

5 3
možnosti
JS

J89a19n 88S77o68u68k88u22p

27. 2. 2013 21:26

Píše jak kdyby se měl nějaké politické budoucnosti u nás účastnit.. :-PRv

8 6
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1732x
Poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.
Od 13. července 2010 do 21. dubna 2011 ministr dopravy České republiky.
Zakladatel, dlouholetý generální ředitel (do února 2010) a spolumajitel (do 7. července 2010) bezpečnostní agentury ABL. Manažer odvětví roku 2008 v soutěži organizované Českou manažerskou asociací.
www.vitbarta.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky