Diskuse

Zemanovo eurohujerství nás přijde draho

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Vyjděme z toho, že státní správa, soudnictví, školství, policie, dálnice a vůbec infrastruktura, nemocnice apod. něco stojí.

Mohu si vybrat, jestli na to vyberu od fyzických nebo od právnických osob.

Třetí možnost už není.

Mně je milejší, aby to byly právnické osoby.

Vám ne?

3 2
možnosti
KN

Existuje i jiná alternativa.

Stát například nemusí provozovat cenzuru televizí a rádií pomocí Rady pro televizní a rozhlasové vysílání, nemusí zaměstnávat cca 8 000 celníků, nemusí provozovat začleňování nepřizpůsobivých pomocí začleňovaní agentury, nemusí provozovat chzechinvest atd.

Seznam provozovaných zbytečných a občanům vyloženě škodlivých  činností našeho státu je velice dlouhý.

2 0
možnosti
DN

D76a64v30i12d 92N26o60v42á41k

10. 6. 2013 21:39

nejvíc mě dostala vaše teatrální přestřelka s Babišem o vodňanský kuře. Jak se kuřata chovaj ve Vodňanskejch drůbežárnách jak v lágru nebo tak nějak ;-D. To mě dostalo, jak si hujer hraje na ochránce k smrti odsouzenejch zvířátek ;-D přestože zvířátkem k obědu nepohrdne ;). Jsem vegetarián a zvířátka nejím, ale to co jste pane Bárta z "h.u.b.y" vypustil je neskutečnej blábol. (Pokud se totiž zvířata chovají k jídlu, nemají žádný práva. Důležitý je jen čím se krmí). A takový váš blábol o kuřecím lágru mi stačí k tomu, abych vás bral za šaška ;-). Takže..... má cenu se zabývat vašema populistickejma pindama? A volit někoho, kdo si jen hraje na lidumila? Pane Bárto jste k smíchu a troufám si tvrdit, že jste politicky odepsanej ;-) stejně tak, jako VVerky.

6 2
možnosti
MH

M60a68r73e24k 68H28r14u77b55y

10. 6. 2013 22:31

Souhlasim, kure je k smichu. Babisovi by bylo mozne vytknout podstatne horsi veci - napriklad to, proc je Cesko plne repky ktera nici motory a kde vzal pri schvalovani toho zbastleneho zakona Babis prakticky 100% hlasu v poslednim hlasovani odstupujici snemovny 8-o:-/Rv

3 1
možnosti
KB

Udělejte něco s tou svou Peake a jejími kumpány Paggiem (co chce regulovat bordely) a Navrátilovou. Vy za ně máte hlavní odpovědnost.

1 1
možnosti
JP

Jen se děsím, jakého primitiva a politického puberťáka jsem na žádost syna - "véčkaře" volil. Nebo už jde jen o laciný populismus a snaha o koryto za každou cenu? Pokud chceme společný tržní svobodný prostor, neobejdeme se bez společné měny a společných pravidel včetně daňových. Jen primitivové bez invence hrají na tzv. národní zájmy a nacionalistickou strunu, protože nic jiného neumějí, je to laciné a snadné. Ale fungující EU je ve skutečnosti náš nejpotřebnější národní zájem.

4 4
možnosti
MP

Bude-li ve všech státech jedna měna- euro, jak v silném Německu, tak v slabém Řecku, mezi zeměmi s radikálně odlišnou produktivitou, musí to dopadnout tragicky. Měna musí mít kurs dle produktivity daného státu. Budou li ve všech státech stejné daně, zmizí konkurenceschopnost, čímž bude zákonitě klesat ekonomika hlavně v slabších státech. Dále, při stejných daních nemá význam, aby např. francouzská firma zůstala v Čechách, když ve Francii na tom bude stejně. Takže cizí firmy v celé EU odejdou do svých států a zvýší se nezaměstnanost. Ztrácí se konkurenceschopnost, proto se zvyšuje nezaměstnanost, snižuje produktivita, zhoršuje živ. úroven lidí. V daních aj. ekonomických podmínkách musí být různost-v různosti je síla. V stejnosti je slabost.

2 0
možnosti
MH

M72a23r88e59k 20H92r75u52b75y

10. 6. 2013 21:13

Nepredpokladam, ze by EU dokazala menit dane tak rychle, jako to dokaze Kalouskova parta diletantu (kdy jeste v polovine prosince neni jasne, jake dane budou od 1. ledna 8-o).

Takze prinejmensim jedno pozitivum by bylo: STABILITA

2 0
možnosti
VH

V polovině prosince nebylo jasné, jaké budou daně nikoliv kvůli vládě, potažmo parlamentu. To jen jeden podrazácký prezident chtěl namydlit schody dalšímu premiérovi z kdysi "jeho" strany.

0 1
možnosti
RK

Bez ohledu na to jestli to co dela Zeman je dobre, nebo spatne, tak je zabavne, jak se vynoruji se svymi nazory politicke mrtvoly. Pred par dny p. Paroubek a ted p. Barta.

4 4
možnosti
JH

J73i60ř24í 43H84o56l24ý

10. 6. 2013 20:36

Nevím jestli je pan Bárta politická mrtvola, ale na hradě by nám jakákoliv mrtvola škodila méně než nějaký Zeman.

5 2
možnosti
Foto

To je jednoduché. Nechcete-li společnou evropskou daň 25%, Bárto, odhlasujte si svou, Českou, např. 33% a budeme vysmátí !!

2 1
možnosti
VH

Nebudeme.  Budeme hladovět.  Přečetl jste vůbec blog a porozumněl jeho obsahu?  Firmy se stěhují (jak víme i bez pana Bárty) do zemí s minimálními korporátními daněmi. Vaší blbou představou bychom je tam vyhnali nato-tata

1 0
možnosti
JZ

Já nevím, jestli je to dobrý nápad, nejsem ekonom (Vy taky ne). Ale když už, co třeba zkusit nalákat potom firmy jinými prostředky? Míň byrokracie a tak. Pravda, byla by to práce, dokonce se dá říct práce těžká. Ale i tou se někdy lidi živí.

3 0
možnosti
MO

Zato vaše populistická V + V  s partičkou nenažraných politických hladovců nás velice obohatila .....  Alespoň o zkušenosti s Peak, Klasnovou,  Kočí, Škárkou a podobným kvalitním ansáblem !

5 2
možnosti
VH

Jistě máte pravdu. Ale je proto nepravdivý článek p. Barty?

0 0
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, proč by v jednom federálním státě měla existovat nějaká daňová konkurence. Ona také má své náklady.

A  pokud by ty firmy začaly odcházet z EU, co je jednoduššího, že tu evropskou daň snížit.

2 2
možnosti
VH

Jenže vaše představa z poslední věty nemá nic společného s představami "Bruselu".  To by mohl nastavit nízkou (15% ?) daň rovnou.

   Ne, ne. Představa Bruselu je socialisticky debilní: podniky musíme skřípnout.

1 0
možnosti