Tři důvody, proč chci vidět Kalouska s banánovou krabicí

Vládnutí proklínaného torza vlády premiéra v demisi Petra Nečase a „renovovaného“ kabinetu Miroslavy Němcové, kde si ukojí personální tužby Karolína Peake stejně jako dost možná i Michal Doktor, musí přerušit na pár dní vláda odborníků Jiřího Rusnoka a to hned ze tří důvodů.

  

Když se podívám na průzkumy veřejného mínění, konkrétně pak vývoj popularity Nečasova kabinetu, tak mě 80%ní neobliba přijde jako dostatečný důvod. Lidé jsou prostě umoření nepřetržitými skandály jako Promopro, Casa, sKarta, registr vozidel, odkláněním milionů a vymýšlením sofistikovaných tunelů a tunýlků, jen aby si namastily kapsu s vrchností spřízněné dušičky. Zneužití vojenského zpravodajství šéfkou Nečasova kabinetu Janou Nagyovou představuje pak už jen pomyslnou třešničku na dortu.     

psali jme: Ze spisu: „Sledují mě“: hlásil řidič Nagyové, která na něj sledku poslala

Dalším důvodem je nepochybně nutnost dokončit započaté vyšetřování, které se nedotýká jen jedinců, ale celého systému. Orgány činné v trestním řízení bezesporu nepotřebují, aby současní ministři v demisi všelijak neovlivňovali a nemařili průběh vyšetřování z titulu svých funkcí.

související: Koaliční tiskovka: Kalousek zastrašuje prezidenta, Peake si řekla o křeslo a na Doktora jsem zvědav

Neposledním důvodem, proč bych chtěl vidět Kalouska a Kubiceho s banánovou krabicí, kterak opouští svou kancelář, i když pravděpodobně ne na dlouho, jsou kostlivci ve skříních a trezorech. Třeba se najde nějaký odvážný vedoucí odboru, jenž by rád svého nového ministra seznámil s některým dosud utajeným dodatkem ke smlouvě nebo „zavánějící“ korespondencí. Třeba by se také našla veledůležitá dokumentace k tendru na licence k produktům Microsoft, za jejíž ztrátu dostal Kubice pokutu 3 miliony od ÚOHS. Třeba by se našly i jiné veledůležité dokumenty.   

více zde: Koho kryje Kubiceho elent? Šiška, Kočí? ÚOHS pokutoval ztracené dokumenty

Křižujte mě, pranýřujte mě, nesouhlaste se mnou, ale jsem toho názoru, že občané České republiky potřebují vidět slunce mezi mračny, i kdyby to měl být jen záblesk paprsků na několik málo dní. 

 

Další články z rubriky deník Víta Bárty:

Autor: Vít Bárta | středa 26.6.2013 10:51 | karma článku: 25,00 | přečteno: 1724x
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1732x
Poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.
Od 13. července 2010 do 21. dubna 2011 ministr dopravy České republiky.
Zakladatel, dlouholetý generální ředitel (do února 2010) a spolumajitel (do 7. července 2010) bezpečnostní agentury ABL. Manažer odvětví roku 2008 v soutěži organizované Českou manažerskou asociací.
www.vitbarta.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky